Путіна спіймали на нахабній брехні під час нормандської зустрічі
Категорія
Політика
Дата публікації

Путіна спіймали на нахабній брехні під час нормандської зустрічі

Путіна спіймали на нахабній брехні під час нормандської зустрічі
Джерело:  online.ua

Влада ФРН офіційно спростувала цинічну заяву очільника Кремля Володимира Путіна щодо вбивства в Берліні колишнього чеченського польового командира Зелімхана Хангошвілі. Як відомо, під час  нормандського саміту Путін стверджував, що Кремль звертався до Німеччини і просив про видачу Хангошвілі - проте, як виявилося, це брехня, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "DW".

"У нас немає ніяких даних про подібний запит щодо екстрадиції... Ми закликаємо російську сторону до співпраці (в питанні розслідування берлінського вбивства – ред.) та просимо надати нам інформацію, наявну в розпорядженні Росії. Ми чітко висловили наші очікування на різних рівнях і чекаємо тепер, чи виявить російська сторона готовність до співпраці", – заявив офіційний представник уряду ФРН Штеффен Зайберт.

Нагадаємо, що Зелімхана Хангошвілі вбили в центрі Берліна 23 серпня. У парку Кляйнер Тіргартен до нього на велосипеді під'їхав чоловік і двічі вистрелив у голову, після чого швидко поїхав геть. Варто зазначити, що громадянин РФ Вадим Красиков (Соколов), якого підозрюють у вбивстві активіста і колишнього польового командира Зелімхана Хангошвілі, міг бути причетний ще до кількох гучних злочинів.

Наразі відомо, що розслідування цього вбивства буде займатися Федеральна прокуратура країни. Це означає, що німецькі слідчі органи офіційно підозрюють іноземні спецслужби в організації того, що трапилося. В ході нормандського саміту Ангела Меркель розкритикувала РФ за недостатню допомогу в розслідуванні вбивства Хангошвілі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  в Кремлі знайшли новий привід для гордості.  Так, прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що український лідер Володимир Зеленський і президент Росії Володимир Путін потиснули один одному руки перед нормандської зустріччю.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?