МЗС України висловило протест Сербії - що сталося
Категорія
Світ
Дата публікації

МЗС України висловило протест Сербії - що сталося

МЗС України висловило протест Сербії - що сталося
Джерело:  online.ua

Міністерство закордонних справ України оцінило як недружній акт візит представників окупаційної адміністрації Криму в Белград 4-7 грудня 2019 року, і терміново викликало посла Сербії, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу дипвідомства.

"Міністерство закордонних справ України глибоко стурбоване фактом візиту представників окупаційної адміністрації Криму в Белград 4-7 грудня 2019, в ході якого відбулися зустрічі з депутатами парламенту Сербії і проведення конференції Белградський діалог: конструктивні відносини з Росією і визнання волевиявлення народу Криму", - сказано в заяві.

Варто зазначити, що подібні дії сприймаються Україною як недружній акт, який порушує положення резолюції Генеральної Асамблеї ООН 68/262 від 27 березня 2014 року Територіальна цілісність України і кваліфікується як спроба Росії легітимізувати незаконну окупацію Криму.

Окрім того, вказано, що 11 грудня тимчасова повірена у справах Республіки Сербія в Україні Світлана Кошутич була викликана в українське МЗС для висловлення протесту.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що глава держави Володимир Зеленський відверто зізнався, що на зустрічі "нормандської четвірки" та під час двосторонніх перемовин з очільником Кремля Володимиром Путіним до питання анексії Автономної Республіки Крим не дійшли.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?