Це стане обов’язковим: Міносвіти звернулося до всіх вчителів
Категорія
Україна
Дата публікації

Це стане обов’язковим: Міносвіти звернулося до всіх вчителів

Це стане обов’язковим: Міносвіти звернулося до всіх вчителів
Джерело:  rbc.ua

Очільниця Міносвіти Ганна Новосад заявила, що за п’ять-шість років сертифікація вчителів повинна стати обов’язковою для усіх педагогічних працівників. Згідно з останніми даними, пробні тести вже пройшли 863 педагоги. Про це чиновниця розповіла в інтерв’ю виданню  "РБК-Україна", передає ONLINE.UA.

За словами Ганни Новосад, сертифікація сприятиме професійному росту вчителів. Нещодавно 862 вчителі добровільно взяли участь у складанні тестів - більшість з них зробили це успішно.

"Ті 705 педагогів, що пройшли це професійне випробування, протягом трьох років будуть отримувати надбавку до зарплати у вигляді 20%. Зараз це пілотний інструмент. Цього року була квота всього 1000 місць. Ми хочемо за наступні п’ять-шість років зробити так, аби сертифікація стала обов’язковою", - пояснила глава Міносвіти.

Вона також наголосила, міністерство прагне, щоб вчителі сам хотіли розвиватись та зростати в професійному плані.

Окрім того, що важливо, планується оптимізувати систему виплат зарплат для вчителів.

"Треба оптимізувати систему надбавок. І зробити так, щоб у вчителя був один великий оклад, а не малесенький оклад і три десятки надбавок, якими можна маніпулювати, тримаючи вчителів у невідомості щодо їх фінальної зарплати", - додала Новосад.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, стипендії в українських вищих навчальних закладах не будуть підвищені у 2020 році.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?