Аваков пояснив, як можна контролювати окупований Донбас на виборах
Категорія
Політика
Дата публікації

Аваков пояснив, як можна контролювати окупований Донбас на виборах

Аваков пояснив, як можна контролювати окупований Донбас на виборах
Джерело:  24 канал

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков пояснив, за яких умов можна провести місцеві вибори на окупованому Донбасі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "24 канал".

За його словами, нікому не подобається так звана "формула Штайнмаєра". Втім, для виборів можна організувати спільне патрулювання ОРДЛО поліцією, ОБСЄ та представниками "територіальних громад".

"Ми виходимо з того, що виборів не буде, поки не будуть розпущені всі незаконні формування. Вибори можуть проходити тільки під українським прапором, з ЦВК і всіма державними органами Україна", - підкреслив він.

Голова МВС нагадав про важливість розпуску "народної міліції" бойовиків, яка жодним чином не фігурує в українському законодавстві. Наразі для цього тривають пошуки компромісу.

"І ідея була така, що ми заходимо своїми поліцейськими силами, наприклад, патруль з 5 осіб: 2 – з Національної поліції України, 1 – зі спеціальної поліцейської місії ОБСЄ, і 2 представники територіальних громад, в яких проходять вибори", - пояснив Аваков.

На його думку, це світовий досвід, використаний в інших конфліктах сучасності. Зокрема - у Хорватії.

Як повідомляв ONLINE.UA, Аваков під час "нормандського саміту" у Парижі стверджував, що такий перехідний період може тривати пів року або навіть рік. Російський президент Володимир Путін при цьому не хоче повертати український кордон на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?