Україна постачатиме газ Молдові - що відомо
Категорія
Економіка
Дата публікації

Україна постачатиме газ Молдові - що відомо

Україна постачатиме газ Молдові - що відомо
Джерело:  online.ua

Молдова отримуватиме українські газ та електроенергію у порядку виключення за певних умов. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на молдавське видання NewsMaker.

З відповідною заявою виступив на засіданні очільник уряду Іон Кіку. За його словами, це можливо, якщо чинні сценарії постачання не працюватимуть.

"Українська сторона запевнила нас, що готова надати Молдові природний газ та електроенергію, якщо якась з раніше встановлених схем не працюватиме. У якості виключення Україна готова надати нам газ. Я впевнений, до цього не дійде, але хотілося б ще раз підкреслити про готовність сусідньої країни надати нам допомогу", - пояснив прем'єр-міністр.

Він сподівається на укладання нового контракту щодо транзиту газу між Києвом та Москвою. Це забезпечить молдовського споживача звичним маршрутом. На тлі неузгодженості транзиту були також підготовлені й запасні сценарії.

Як повідомляв ONLINE.UA, український міністр енергетики та захисту довкілля Олексій Оржель проінформував, що російська сторона потроху змінює свою позицію на переговорах з питання транзиту. Нещодавно Москва наголошувала на 1-річному договорі, а зараз він вже перетворився на 3-річний.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?