В уряді пояснили, що станеться з гривнею у 2020 році
Категорія
Економіка
Дата публікації

В уряді пояснили, що станеться з гривнею у 2020 році

В уряді пояснили, що станеться з гривнею у 2020 році
Джерело:  online.ua

Фахівці Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства попередили про можливе послабшання курсу гривні. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на звіт з очікуємої інфляції.

Послабшання курсу можливе на початку 2020 року. Це матиме негативний вплив на інфляцію.

"Упродовж І кварталу 2020 року формування інфляційного тренду відбуватиметься, в першу чергу, під впливом сезонності на продовольчому ринку, а також можливого тимчасового послаблення гривні", - вважають у міністерстві.

Серед негативних чинників у питанні інфляції - відсутність транзиту російського газу через Україну, зростання показників зарплат, а також подорожчання нафти й газу через конфлікти у близькосхідних країнах.

Посадовці вважають, у листопаді 2019 року на інфляцію вплинуло навіть подорожчання окремих продуктів на українському ринку. Зокрема - яєць та молока, що пов'язано зі зростанням експорту у першому випадку та обмеження виробництва в іншому.

Як повідомляв ONLINE.UA, міністр розвитку економіки Тимофій Милованов нещодавно оголосив, що долар по 20 у н аступного року - це щось фантастичне для України. Втім, він не вважає це нереальним та пояснив, що до цього може привести.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?