Суд визнав главу НАБУ Ситника винним у корупції - перші подробиці
Категорія
Україна
Дата публікації

Суд визнав главу НАБУ Ситника винним у корупції - перші подробиці

Суд визнав главу НАБУ Ситника винним у корупції - перші подробиці
Джерело:  online.ua

Рівненський апеляційний суд визнав винним очільника НАБУ Артема Ситника у корупції. Варто зазначити, що ця справа стосується елітного відпочинку Ситника на Рівненщині, який чиновник не вніс у свою декларацію. Наразі відомо, що даний відпочинок посадовця оплачували треті особи. Про рішення суду у своєму телеграм-каналі повідомив депутат зі "Слуги народу" Олександр Дубінський, передає ONLINE.UA.

Вказано, що один зі свідків у справі заявив, що 2 роки поспіль, з 2017 по 2019 рік, директор НАБУ відпочивав у мисливському угідді "Поліське-Сарни" Рівненської області 5 разів. Угіддям володіє Олександр Юркевич – експомічник нардепа 4 і 6 скликань Миколи Шершуна (Блок Литвина), ексглави Держкомітету лісового господарства України.

"Оплачував відпочинок Ситника Микола Надейко. Саме він розповів прокуратурі про ці факти. За його словами, за період з 2017 по 2019 рік голова НАБУ відпочив там 5 разів. За кожен відпочинок було заплачено в середньому близько 100 тисяч гривень. Оплату повністю на себе брав Надейко, який видавав гроші не тільки на проживання в готелі, а й на їжу і дорогі розваги", - сказано в повідомленні.

Варто звернути увагу на те, що отримання подібного роду подарунків має бути задеклароване, а Ситник цього не зробив.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, шо члени Національного агентства з попередження корупції провели голосування за відставку керівника відомства Наталії Корчак.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?