Психологиня розповіла про серйозну небезпеку новорічних свят
Категорія
Культура
Дата публікації

Психологиня розповіла про серйозну небезпеку новорічних свят

Психологиня розповіла про серйозну небезпеку новорічних свят
Джерело:  УНН

Люди страждають через депресію чи інші негативні наслідки від завищеного очікування новорічних свят. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНН.

За словами психологині Оксани Гомель, нереалізовані очікування від великих свят провокують розчарування. У більш жорстких випадках воно призводить до серйозних наслідків.

"Потреба людини у визнанні є однією з базових потреб, і свята нам або дають підтвердження того, що ми щось для когось значущі, або, навпаки, підтверджують, що ми — бідні, нещасні і нікому не потрібні", - вважає вона.

Щоб позбутися можливого негативу, людині потрібно самостійно організувати святкові вечори, якщо вона чекає від свят саме веселощів. Втім, необхідно тримати баланс, аби не вкладатися надмірно.

"Це велика проблема, особливо для жінок, коли вони вкладаються в свято набагато більше, ніж можуть потім собі дозволити. І це теж одна з причин подальшої депресії. Будь-яке вкладення — тимчасове, емоційне, фізичне, фінансове — має бути адекватним, щоб ми залишалися в зоні свого комфорту. Якщо навіть ми з неї виходимо, то настільки, щоб ми потім не пошкодували про це", - додала експертка.

Головне під час свят - майже не виходити з зони комфорту. Чудовий приклад - вільне ставлення до святкового столу, після чого багато людей із жалем думають про "зайві кілограми".

Гомель підкреслила, краще додаткові зусилля й гроші витратити не на переїдання вдома, а відвідування усією родиною новорічних заходів.

Як повідомляв ONLINE.UA, для читачів зроблено підбірку цікавих ідей щодо салатів на новорічному столі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?