У Раді остаточно закрили питання про пенсії на окупованому Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

У Раді остаточно закрили питання про пенсії на окупованому Донбасі

У Раді остаточно закрили питання про пенсії на окупованому Донбасі
Джерело:  Hromadske

Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков поставив крапку у питанні про пенсії для населення ОРДЛО. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Громадське".

За його словами, наразі неможливо виплачувати гроші пенсіонерам безпосередньо на окупованому Донбасі.

"Я думаю, що зараз навіть немає технічної можливості відправити туди гроші. Тобто відправити гроші туди можливість, мабуть, є, але це не той шлях, який допоможе громадянам країни, які примусово там перебувають", - пояснив голова парламенту.

Разумков додав, такий законопроєкт, який забезпечить сплачення грошей в умовах окупації - не на часі. Одне з завдань чинної влади - забезпечити отримання пенсій українцями, які живуть на підвладній території.

Слід зазначити, що ця проблема багато обговорювалася протягом останні місяців на різних рівнях. Президентська парламентська фракція розповідала про розробку законопроєктів, які поліпшили б життя пенсіонерів з ОРДЛО. Йшлося перш за все про поліпшення умов для отримання ними пенсій на підконтрольній території.

Як повідомляв ONLINE.UA, український уряд затвердив нові правила щодо набуття статусу пенсіонера. Загалом для виходу на пенсію потрібно мати стаж роботи у 27 років, а не просто досягти віку у 60 років.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?