Нафтогаз та Газпром провели нові переговори про транзит - відомо результати
Категорія
Економіка
Дата публікації

Нафтогаз та Газпром провели нові переговори про транзит - відомо результати

Нафтогаз та Газпром провели нові переговори про транзит - відомо результати
Джерело:  online.ua

У п'ятницю, 13 грудня, відбувся новий етап переговорів між українським "Нафтогазом" та російським "Газпромом" щодо транзиту у європейські країни. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на очільника української паливної компанії Юрія Вітренка у Facebook.

За його словами, зустріч делегацій пройшла в австрійському Відні.

"Завершили зустріч з О. Міллєром, керівником "Газпрому". Домовилися продовжувати опрацьовувати варіанти продовження транзиту. Поки зарано говорити про узгоджений варіант, але ми займаємо максимально конструктивну позицію, - стверджує Вітренко.

Він додав, що у майбутньому передують нові раунди та обговорення.

Нагадаємо, чинний контракт на транзит російського газу територією України підписали наприкінці 2009 року. Він завершується з 1 січня 2020 року.

Наразі транзитне питання повстало гостро. Його обговорили навіть на "нормандському саміті" на рівні президентів України та РФ, хоча неодноразово підкреслювалося, що газ - не політичне питання.

Як повідомляв ONLINE.UA, джерела в українському "Нафтогазі" заявили, що не мають підстав для відмови від позовів до російської сторони у міжнародних арбітражах. Це питання ніколи не стане предметом "обміну" на новий контракт.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?