В ЄС зробили невтішну заяву про ситуацію у Криму та на Донбасі
Категорія
Світ
Дата публікації

В ЄС зробили невтішну заяву про ситуацію у Криму та на Донбасі

В ЄС зробили невтішну заяву про ситуацію у Криму та на Донбасі
Джерело:  Укрінформ

Протягом 2019 року погіршувалась ситуація з дотриманням прав людини у Криму та ОРДЛО, які контролює Росія. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

Представники Єврокомісії у п'ятницю, 13 грудня, оприлюднили звіт з імплементації Києвом Угоди про асоціацію з ЄС цього року.

"Ситуація щодо прав людини на окупованому Кримському півострові продовжувала погіршуватися", - говориться у документі.

Аналогічно з 2018 році зафіксовано чисельні репресії з боку російської влади. Вони спрямовані проти осіб, які протистоять новій окупаційній адміністрації. Згадуються арешти, погрози, переслідування кримськотатарського населення. Окрім того, вони зазнають суттєвих обмежень у питанні освіти.

Окремими пунктами згадані порушення свободи та прав людей на окупованому Донбасі. Там зафіксовано умисні вбивства, ув'язнення, випадки сексуального насильства, тортури, залякування.

Як повідомляв ONLINE.UA, на початку грудня Міжнародний кримінальний суд ООН оприлюднив окремі подробиці з процесу, який розпочато за позовом представників України. Він стосується злочинів російської влади у зв'язку із вторгненням у сусідню суверенну країну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?