Хто підірвав авто Шеремета: розкриті резонансні деталі слідства
Категорія
Україна
Дата публікації

Хто підірвав авто Шеремета: розкриті резонансні деталі слідства

Хто підірвав авто Шеремета: розкриті резонансні деталі слідства
Джерело:  online.ua

До вбивства Павла Шеремета можуть бути причетні представники українських або іноземних спецслужб, а автомобіль журналіста підірвала не Анаставія Кузьменко, а інша дівчина, особа якої поки не встановлена. Нові резонансні деталі слідства оприлюднив глава МВС України Арсен Аваков в ефірі програми "Свобода слова", повідомляє ONLINE.UA.

"Так, в розмові наших підозрюваних є кілька сторнок розмов, де вони апелюють до свого покровителя, який повинен їх витягнути і захистити. Так, ми уважно це дивимося. Так, злочин було підготовлено сверхпродуманно і сверхточно", - відповів Аваков на питання про те, чи можуть бути причетними до злочину представники українських або іноземних спецслужб.

Міністр внутрішніх справ також показав фото дівчини, яка, за версією слідства, привела в дію бомбу в машині Шеремета. За словами Авакова, зображена на знімку дівчина в перуці натискала на кнопку пульта дистанційного керування.

"Я вам зараз покажу маленьку фотографію, ми вчора про це не говорили. Це дівчина в перуці, в спеціальних окулярах. Потім вона виходить з іншого місця в іншому одязі. Це та людина, яка натискала на кнопку. У нас є гіпотези, хто ця людина, але ми не знаємо точно", - пояснив Аваков.

Аваков показав, хто підірвав авто Шеремета (фото - скріншот відео)

Глава МВС підкреслив, що слідство у справі Шеремета не завершено, на даний момент воно тільки в першій фазі.

"Це багатофакторний злочин - розвідка, відхід, побудова маршруту, сховалися після злочину, заклали машини ... вони створювали ... дублі (машин, припаркованих в районі злочину - ред.). Це складний технічний злочин", - зазначив глава МВС, підтвердивши, що "є люди, які поки знаходяться за кадром, поза схемою звинувачення, які були ініціаторами і співініціаторами злочину".

Нагадаємо, Павло Шеремет був убитий 20 липня 2016 року. Невідомі замінували його автомобіль. У четвер, 12 грудня, керівництво правоохоронних органів виступило зі спеціальним брифінгом, в ході якого повідомило про підозрюваних у справі про вбивство журналіста. Зокрема, підозрюваними правоохоронці назвали медсестру одного з парашутно-десантних батальйонів Яну Дугарь, лікаря і волонтера Юлію Кузьменко ("Лисицю"), музиканта і добровольця Андрія Антоненко, добровольців Владислава та Інну Грищенко ("Бучу" і "Пуму").

На даний момент підозри оголошені Антоненко, Кузьменко та Яні Дугарь. Напередодні, 13 грудня, суд прийняв рішення по ним - Кузьменко та Антоненко заарештували на два місяці, до 8 лютого 2020 року, Дугарь обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що слідство назвало головний мотив вбивства Шеремета. Правоохоронці вважають, що журналіста вбили з метою дестабілізації ситуації в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?