В ОРДЛО паніка через закон Зеленського: бойовики висунули черговий зухвалий ультиматум
Категорія
Україна
Дата публікації

В ОРДЛО паніка через закон Зеленського: бойовики висунули черговий зухвалий ультиматум

В ОРДЛО паніка через закон Зеленського: бойовики висунули черговий зухвалий ультиматум
Джерело:  online.ua

Бойовики ОРДЛО запанікували через закон президента України Володимира Зеленського, що передбачає внесення змін до Конституції України в частині дезентралізаціі. Вони вимагають, щоб Київ погодив з ними новий закон про особливий статус Донбасу, погрожуючи, що не визнають "односторонню децентралізацію". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на росЗМІ.

Зокрема, ватажок "ДНР" Денис Пушилін наполягає, щоб українська влада узгодила з бойовиками всі поправки щодо особливого статусу Донбасу. Він стверджує, що про це йдеться в Мінських угодах і в підсумках паризького саміту "нормандської четвірки".

"Ці поправки потрібно обговорити на найближчій зустрічі Контактної групи 18 грудня. Якщо Київ буде ухилятися від їх узгодження з нами, це стане грубим і прямим порушенням Мінських угод. Ми не визнаємо "односторонню децентралізацію", - висунув черговий зухвалий ультиматум Києву Пушилін.

У так званій "ЛНР" також наполягають на тому, щоб Київ обговорював з бойовиками нові правки в закон про особливий статус Донбасу. Так званий голова "Народної Ради ЛНР" Денис Мірошниченко заявив, що відповідно до Мінських угод, "всі зміни, що стосуються особливого статусу Донбасу, повинні враховувати його особливості та обов'язкові до узгодження з народними республіками".

Слід зазначити, що офіційний Київ не збирається вести переговори з бойовиками. Глава МЗС України Вадим Пристайко пояснив, що якщо Україна почне говорити з терористами, то з переговорів вийде Росія.

"Що стосується офіційних переговорів української влади, включаючи депутатів Верховної Ради і міністрів, - ми їх не ведемо, тому що це переговори з маріонетками ... Нам необхідно говорити з Російською Федерацією, інакше станеться то, на що, на жаль, пішли наші колеги, наприклад , грузинські, які дозволили собі ці переговори. Це призводить до того, що Росія встає з-за столу переговорів і йде. Більше ви Росію змусити приїхати на наступний саміт не зможете. У вас навіть немає можливості змусити або домовитися з Путіним, щоб він вплинув на ту сторону", - сказав міністр.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Пристайко пояснив, як буде діяти України, якщо Мінські угоди проваляться. Міністр заявив, що Зеленський буде ініціювати введення миротворців ООН на Донбас.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?