Путін не погодився: в Кремлі розкрили несподівані подробиці нормандського саміту
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін не погодився: в Кремлі розкрили несподівані подробиці нормандського саміту

Путін не погодився: в Кремлі розкрили несподівані подробиці нормандського саміту
Джерело:  online.ua

Під час обговорення Мінських угод на нормандському саміті в Парижі розмова лідерів Франції, Німеччини, України та Росії йшла на "підвищених тонах". Ангела Меркель, Еммануель Макрон, Володимир Зеленський намагалися переконати Володимира Путіна змінити проект підсумкового комюніке нормандського саміту, який був узгоджений ще в вересні, але російський глава не погодився. Про це повідомив речник Кремля Дмитро Пєсков, передає ONLINE.UA з посиланням на Россмо.

Прес-секретар Путіна підтвердив, що учасники нормандського саміту іноді намагалися перейти на "підвищені тони", які нібито припиняла російська сторона. Однак в цілому, за словами Пєскова, розмова була робочою і не переходила на особистості.

Про те, що бесіда на нормандських переговорах велася при "підвищеному градусі", підтвердив також заступник міністра закордонних справ РФ Андрій Руденко. При цьому, за його словами, сторони переходили на бурхливе обговорення не підсумкового комюніке, а Мінських угод, наполягаючи на їх зміні.

"Якийсь час там висувалися навіть ідеї серйозним чином переробити цей документ, але твердість російського лідера це запобігла", - заявив Руденко, підкресливши, що Путін не погодився на пропозиції інших учасників номармандського саміту.

Нагадаємо, на нормандському саміті з Донбасу, який відбувся 9 грудня в Парижі, лідери Франції, Німеччини, України та Росії досягли нових домовленостей по Донбасу. В рамках переговорів Меркель, Макрон, Зеленський і Путін домовилися про розведення сил і засобів ще на трьох ділянках, про повне припинення вогню, про розширення мандата місії ОБСЄ, про продовження закону про особливий статус Донбасу і про обмін полоненими за формулою "всіх на всіх" до нового року.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що бойовики ОРДЛО висунули новий нахабний ультиматум Києву через закон Зеленського, який передбачає внесення змін до Конституції України в частині децентралізації. Вони вимагають обговорити з ними правки, але в МЗС України чітко заявили, що не збираються вести переговори з маріонетками, так як Росія через це відразу і безповоротно вийде з переговорного процесу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?