З Донбасу прийшли тривожні новини: що відбувається
Категорія
Україна
Дата публікації

З Донбасу прийшли тривожні новини: що відбувається

З Донбасу прийшли тривожні новини: що відбувається
Джерело:  online.ua

Бойовики продовжують зривати домовленості, яких досягли лідери нормандської четвірки на саміті в Парижі. Вони не пускають спостерігачів ОБСЄ на окуповані території і обстрілюють позиції ООС з забороненої Мінськими угодами зброї. В результаті обстрілу був поранений український захисник. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-центр ООС.

У звіті СЦКК і місії ОБСЄ йдеться, що бойовики двічі блокували доступ патрулям СММ в районі ділянок розведення сил. Зокрема, спостерігачів затримували на блокпосту в районі Петровського, приблизно в 2,5 км на північ від ділянки розведення, і на блокпосту на захід від Верхньошироківського. В ОБСЄ обурені свавіллям окупантів. У СЦКК нагадали бойовикам, що мандат місії ОБСЄ передбачає вільний і безпечний доступ спостерігачів на всій території України, з чим погодилися всі підписанти Мінських угод. Обмеження свободи пересування СММ є порушенням, підкреслили спостерігачі.

Крім недопуску місії ОБСЄ на територію ОРДЛО, бойовики порушують домовленості і в частині припинення вогню. Тільки за останню добу, 13 грудня, вони провели десять обстрілів по позиціях українських захисників, в результаті яких отримав бойову травму боєць ЗСУ.

У зведенні ООС зазначено, що противник відривав вогонь з 82-мм мінометів, гранатометів, кулеметів, озброєння БМП і іншої стрілецької зброї поблизу Мар'їнки, Павлопіля, Красногоровки, Кам'янки, Кримського, Новолуганського, Миронівського, Луганського. Підрозділи ООС дотримуються умов припинення вогню, але готові адекватно реагувати на будь-які підступні провокації з боку бойовиків.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що бойовики "ЛНР" і "ДНР" запанікували через закон Зеленського і висунули нахабні вимоги Києву щодо закону про особливий статус Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?