У Польщі виступили з новою резонансною заявою щодо Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

У Польщі виступили з новою резонансною заявою щодо Росії

У Польщі виступили з новою резонансною заявою щодо Росії
Джерело:  online.ua

Росія є сусідом Польщі і Варшава ніколи не буде наполягати на антагонізмі у відносинах Заходу з РФ. З такою скандальною заявою виступив глава Кабінету президента Польщі Кшиштоф Щерський, підтримавши позицію президента Польщі Анджея Дуди, який з аналогічною заявою виступав на саміті НАТО після зустрічі з президентом Франції Емануелем Макроном. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

"Як країна, яка є сусідом Росії, ми ніколи не будемо наполягати на антагонізмі у відносинах Заходу з Росією, тому що тоді ми можемо стати жертвою цього антагонізму", - сказав Щерський.

Він запевнив, що Макрон не вплинув на позицію Дуди щодо Росії. Щерський пояснив, що на даний момент Варшава просто фіксує обмежені можливості для дипломатії та діалогу з РФ.

"Російська політика може змінитися, вона може відкрити шлях до більш широкого діалогу, але це вимагає зміни умов. Перш за все, відхід від силової політики в регіоні", - додав він.

Нагадаємо, перед самітом НАТО Макрон закликав Європу знайти способи для діалогу з Росією, щоб запобігти її зближенню з Китаєм. Тоді ж президент Франції підкреслив, що не вважає Москву і Пекін основною небезпекою для НАТО.

Після зустрічі з Макроном аналогічну позицію оголосив і президент Польщі. Після закінчення саміту НАТО Дуда заявив, що Росія не є ворогом Польщі, для них вона партнер і сусід. При цьому він засудив Москву за напад на Грузію, окупацію Криму і конфлікт на Донбасі, але підкреслив, що "все одно не йдеться про ворожнечу".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Польща жорстко звинуватила Євросоюз через Росію. Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецкій заявив, що країни Євросоюзу, які підтримали будівництво "Північного потоку-2", фактично оплачують нові озброєння для російської армії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?