В РНБО назвали головну загрозу національній безпеці України
Категорія
Україна
Дата публікації

В РНБО назвали головну загрозу національній безпеці України

В РНБО назвали головну загрозу національній безпеці України
Джерело:  online.ua

Кібератаки є головною загрозою національній безпеці України. У найближчі роки кіберзброя стане найпотужнішою у світі, тому Україна активно працює над розвитком центру кібербезпеки. З такою заявою виступив секретар РНБО Олексій Данилов на зустрічі з делегацією Сенату США, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу відомства.

"У наступні п'ять-десять років кіберзброя стане номером один у світі, навіть ядерна зброя відійде на другий план. У глобалізованому світі, де війни все більше стають гібридними, захист інформації та пристроїв для роботи з нею є вкрай важливим, оскільки для кіберзлочинів не існує кордонів", - заявив Данилов.

Він розповів, що апарат РНБО України продовжує роботу над розвитком Національного координаційного центру кібербезпеки (НКЦК) в відповідності до сучасних викликів. Його головним завданням буде прогнозувати і виявляти потенційні і реальні кіберзагрози, а також забезпечувати РНБО України аналітичними матеріалами.

Учасники американської делегації в свою чергу зазначили, що Україна дає потужну відсіч кібератакам. Вони підкреслили, що кібератаки є "величезними викликами" для України і США, обмінялися досвідом щодо їх попередження і локалізації, та акцентували на важливості і перспективності двостороннього співробітництва в сфері протидії атакам хакерів.

Нагадаємо, тільки за останній місяць в Україні відбили одинадцять кібератак. Кілька місяців тому хакери атакували банківську систему і офіційний сайт президента Зеленського, в результаті чого стався збій в роботі сайтів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що глава Генерального штабу Руслан Хомчак не вважає відкриту військову агресію з боку Росії найбільшою загрозою для України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?