Названа найкраща книга року за версією ВВС
Категорія
Культура
Дата публікації

Названа найкраща книга року за версією ВВС

Названа найкраща книга року за версією ВВС
Джерело:  BBC

У Києві відбулася церемонія нагородження престижної літературної премії Книга року, яку щорічно вручає редакція BBC News спільно з культурною програмою Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР). У 2019 кращою книгою названий роман Тамари Горіха зерна "Доця", повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ВВС.

Книга "Доця", яка стала переможницею премії, розповідає про життя Донецька в 2014 році. У ньому розповідається про страшні події на Донбасі, через які довелося пройти місцевим жителям, які втратили там все - будинок, роботу та навіть ілюзії.

"Я почала писати цю книгу, коли побачила, що наш ворог штампує книги про війну в Донбасі, виставляючи українців загарбниками, а себе - визволителями. Я зрозуміла, що ми повинні щось робити, ми не можемо чекати вічність, поки народиться новий український Ремарк. Ми повинні написати самі тут і зараз. Можливо, пізніше, через десятиліття ці події осмислять по-іншому, подадуть по-іншому. Але те, що є зараз і те, що ми повинні зробити, ми зробили ", - виступила авторка книги про війну на Донбасі після нагородження.

Крім номінації "Книга року 2019", були визначені переможці ще в двох номінаціях. Перемогу в номінації "Дитяча книга 2019" отримала книга "Сапієнс" Володимира Арєнєва. У номінації "Есеїстика" кращою визнано збірку нарисів Тараса Прохаська "Так, але ...". Переможці за перемогу на премії отримають грошову винагороду в розмірі тисячі фунтів стерлінгів у гривневому еквіваленті.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Києві відбулася церемонія нагородження однієї з найголовніших музичних премій країни M1 Music Awards V, на якій були названі кращі артисти року в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?