Несподівано: названі кращі продукти для схуднення
Категорія
Технології
Дата публікації

Несподівано: названі кращі продукти для схуднення

Несподівано: названі кращі продукти для схуднення
Джерело:  online.ua

Ефективний спосіб скинути зайву вагу - включити в дієту продукти, багаті калієм. До такого висновку прийшли ізраїльські фахівці на підставі масштабного дослідження, результати якого довели прямий взаємозв'язок між споживанням калію і втратою ваги. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Nutrients.

Експерти провели цікавий експеримент, до якого залучили кілька десятків добровольців. Їх розділили на дві групи, учасникам однієї з яких включили в раціон 25% продуктів, багатих на калій. Результат вразив: у учасників, меню яких на чверть складалося з продуктів з великим вмістом калію, було зафіксовано значне зниження індексу маси тіла з показником "вище середнього". Друга група добровольців таким результатом похвалитися не змогла.

Автори екперименту відзначили, що на сьогоднішній день досліджень щодо ролі білків, вуглеводів або жирів у втраті ваги достатньо, а ось дослідження, присвячені вивченню взаємозв'язку між калієм і втратою ваги, недостатні.

"Це перше дослідження, яке показує прямий зв'язок між споживанням калію і втратою ваги. Результати показують, що калій дійсно є ключовим фактором в схудненні", - підкреслили фахівці.

Вчені додали, що калій є важливим макромінералом, який допомагає підтримувати баланс води і кислотності в організмі. Він також також грає важливу роль в декількох ключових біохімічних процесах, таких як синтез білка і глікогену. За рекомендаціями ВООЗ в середньому щодня людина повинна отримувати 3510 мг калію. Підвищити його рівень в організмі допоможуть: печена картопля в шкірці, курага, листова зелень (в тому числі, варений шпинат), сочевиця, чорнослив, томатний сік і пюре, квасоля, йогурт. Також калію чимало в м'ясі птиці, морепродуктах - особливо в тунці, лососі і молюсках, в бананах, авокадо, горіхах, огірках, гарбузі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що цукор, солодка випічка, мармелад і шоколад є найнебезпечнішими для кишечника і печінки продуктами харчування. Вони при регулярному вживанні роблять організм людини більш сприйнятливим до інфекцій, в результаті яких розвивається колоректальний рак і цироз печінки. Про це повідомив німецький гастроентеролог Томас Фрилинг.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?