Розплата за корупцію: в Нафтогазі виправдалися за підвищення ціни на газ
Категорія
Економіка
Дата публікації

Розплата за корупцію: в Нафтогазі виправдалися за підвищення ціни на газ

Розплата за корупцію: в Нафтогазі виправдалися за підвищення ціни на газ
Джерело:  online.ua

У січні 2020 року ціни на газ виросли більш ніж на 1200 гривень за тисячу кубометрів через некомпетентність і корупцію в уряді. Таке пояснення підвищення ціни на газ дав виконавчий директор "Нафтогазу" Юрій Вітренко. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його сторінку в соцмережі.

"А ось якби був збільшений власний видобуток і підвищений рівень енергоефективності, то ціна на газ би не виросла, а впала. Оскільки Україна в 2020 році могла б експортувати газ, а не імпортувати, і тому б ринкова ціна була б значно нижче. І питання ціни на газ вже не могло б використовуватися для політичних спекуляцій. Ось так ми розплачуємося за некомпетентність і корупцію", - висловився Вітренко.

Пояснюючи, чому відбулося підвищення ціни на газ для населення на 28,6% до 5,5 тисячі гривень за тисячу кубометрів на січень 2020 року, Вітренко зазначив, що видобутку власного газу заважав минулий уряд, який не видавав ліцензії. Але зазначив, що проблема не тільки в ньому.

"[Кабмін] заважав. І не тільки Кабмін. Йдеться про систему, про заведені порядки. Одні не дають дозволу, інші не можуть застосовувати нові технології. І все замішано на корупції. Компетенція менш важлива ніж лояльність. Адже хочеться зберегти владу і нажитися. А в результаті страждає вся країна", - підкреслив Вітренко.

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що ціна на газ для населення в січні 2020 року становитиме 5,5 тисячі гривень, без урахування урахування ПДВ, націнки газсбитов і витрат на транспортування газу по магістральних і розподільних трубопроводах. Це на 12% нижче, ніж в січні 2019 року, але майже на 1200 гривень вище, ніж в грудні поточного року.

Для промислових споживачів Нафтогаз встановив ціну на умовах передоплати - 5500 грн за тисячу кубометрів газу, без передоплати - 6072 грн.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський доручив Кабміну вжити термінових заходів, спрямованих на зниження тарифів за опалення для українців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?