Повинні бути готові: Сурков оголосив долю Донбасу після нормандського саміту
Категорія
Україна
Дата публікації

Повинні бути готові: Сурков оголосив долю Донбасу після нормандського саміту

Повинні бути готові: Сурков оголосив долю Донбасу після нормандського саміту
Джерело:  online.ua

Росія не має наміру "зливати ЛНР і ДНР", тому бойовики повинні бути готові в максимально сжаті терміни задіяти свій потенціал в разі загострення ситуації на Донбасі. Про це заявив помічник російського президента Владислав Сурков на закритій зустрічі з ватажками так званих "ЛНР" і "ДНР", яка відбулася напередодні в Москві. Важливу інформацію про зустріч Суркова з бойовиками повідомили підконтрольні бойовикам джерела, передає ONLINE.UA.

Повідомляється, що Сурков зустрівся з бойовиками після з'їзду організації "Союз добровольців Донбасу" (СДД). За зачиненими дверима він оголосив їм підсумки нормандського саміту і відповів на питання про подальшу долю окупованого Донбасу. Коментуючи підсумки нормандського саміту, "сірий кардинал" Путіна заявив, що не бачить серйозної різниці між командами Порошенко і Зеленського. Як пишуть в мережі, бойовики в свою чергу заявили Суркову, що не збираються йти з Донбасу, але він запевнив їх, що "ніхто зливати Донбас не збирається".

Відомо, що з'їзд бойовиків був організований першим так званим "прем'єром ДНР" Олександром Бородаєм. Повідомляється, що Бородай на зборах заявив, що "і Росія, і русскій мір потребують захисту і оборони на самих різних рубежах". Він також він висловив упевненість, що війна на Донбасі повернеться в активну фазу.

Як відзначають джерела, всього в з'їзді бойовиків взяли участь понад 500 делегатів з регіонів Росії, а також з окупованих територій Донбасу. На ньому були присутні як колишні, так і діючі ватажки бойовиків.

Нагадаємо, поки Сурков обговорює подальшу долю окупованого Донбасу, бойовики нахабно зривають всі домовленості, яких досягли лідери нормандської четвірки на саміті в Парижі. Окупанти блокують доступ ОБСЄ на територію ОРДЛО, а також порушують режим припинення вогню, влаштовуючи вогневі атаки по позиціях українських захисників.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що бойовики ОРДЛО запанікували через закон президента України Володимира Зеленського, що передбачає внесення змін до Конституції України в частині дезентралізаціі. Вони вимагають, щоб Київ погодив з ними новий закон про особливий статус Донбасу, погрожуючи, що не визнають "односторонню децентралізацію".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?