У Путіна поставили новий ультиматум Зеленському по Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна поставили новий ультиматум Зеленському по Донбасу

У Путіна поставили новий ультиматум Зеленському по Донбасу
Джерело:  online.ua

Москва погодиться на зміну Мінських угод по Донбасу, але за умови, якщо офіційний Київ сяде за стіл переговорів з бойовиками так званих "ЛНР" і "ДНР". Такий ультиматум в Кремлі поставили українському главі Володимиру Зеленському, який раніше наполягав на зміні Мінська-2, передає ONLINE.UA.

В інтерв'ю на російському федеральному каналі прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков заявив, що про Мінськ-3 можна буде говорити тільки в тому випадку, якщо зміни або доповнення до Комплексу заходів щодо мирного врегулювання конфлікту на Донбасі будуть пропонувати не тільки експерти з Києва, а й представники "ЛНР" і "ДНР".

"Це можливо. Хто може працювати над "Мінськом-3"? Дві сторони. Тому якщо експерти з Києва сядуть в Контактній групі або за її межами з експертами з "ДНР" і "ЛНР", то вони, по всій видимості, зможуть працювати над якимись певними змінами або доповненнями до мінського Комплексу заходів", - відповів Пєсков на запитання, чи можливо підготувати документи під умовною назвою "Мінськ-3" до наступного нормандського саміту.

При цьому прес-секретар Путіна вважає, що Зеленський щиро хоче завершити конфлікт на Донбасі. Він порівняв президента України з новим покоління європейських політиків, які ще тільки набирають політичний досвід.

"Зеленський щиро хоче вирішити цей конфлікт, але це вимагає сили волі, політичного авторитету і домінування на політичній арені в Україні", - підкреслив Пєсков.

При цьому спікер Кремля додав, що нормандські переговори в Парижі були дуже непростими і важкими. За його словами, українська сторона розпочала зустріч з бажання відредагувати деякі пункти Мінських угод, на що не погоджувався президент РФ.

Нагадаємо, після нормандського саміту Зеленський заявив про необхідність внести змін в Мінські угоди, а саме в пункти про передачу Києву контролю над українським кордоном на Донбасі. У Кремлі у відповідь на слова Зеленського відзначили, що говорити про зміни можна, але "малоперспективно" без домовленостей з бойовиками "ЛНР" і "ДНР".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Кремлі зробили несподівану заяву про зустріч Путіна і Зеленського. Пєсков повідомив, що Путін і Зеленський змогли поговорити віч-на-віч лише 10-15 хвилин, після чого їх перервав Макрон.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?