Конфлікт на Донбасі може завершитися: Кремль раптово похвалив Зеленського
Категорія
Політика
Дата публікації

Конфлікт на Донбасі може завершитися: Кремль раптово похвалив Зеленського

Конфлікт на Донбасі може завершитися: Кремль раптово похвалив Зеленського
Джерело:  online.ua

Новий президент України Володимир Зеленський не відноситься до "партії війни" - він щиро хоче завершення конфлікту на Донбасі, який може завершитися. Про це несподівано заявив прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков в ефірі російського телеканалу, повідомляє ONLINE.UA.

За словами Пєскова, Кремль оцінив участь Зеленського в нормандському саміті і його переговори з Путіним. Спікер Кремля зазначив, що президенту України для завершення кофнлікта на Донбасі будуть потрібні сила волі, політичний авторитет і домінування на політичній арені в країні, але він вже скоротив ризики збройного конфлікту.

Говорячи про конфлікт на Донбасі, Пєсков звинуватив колишнього президента України Петра Порошенка у війні.

"Зеленський не відноситься до "партії війни". Якщо екс-президент України Петро Порошенко уособлював "партію війни", він почав війну. Президент Порошенко, на жаль, був людиною, який почав війну, через яку текла кров українців", - заявив Пєсков.

Нагадаємо, раніше Пєсков заявляв, що Москва погодиться на зміну Мінських угод по врегулюванню конфлікту на Донбасі тільки в тому випадку, якщо офіційний Київ сяде за стіл переговорів з бойовиками "ЛНР" і "ДНР". У Києві не збираються йти на прямий діалог з бойовиками. Глава МЗС України Вадим Пристайко вважає, що якщо українська влада почне домовлятися з "маріонетками", то Путін безповоротно вийде з переговорного процесу, що підтверджує аналогічна ситуація в Грузії.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Путін погодився на транзит газу через Україну, але за умови, що це буде економічно вигідно Газпрому.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?