Стало відомо, скільки може прожити людина
Категорія
Технології
Дата публікації

Стало відомо, скільки може прожити людина

Стало відомо, скільки може прожити людина
Джерело:  online.ua

Людина в природному середовищі існування може прожити всього лише 38 років. Сучасні люди живуть набагато довше тільки завдяки досягненням науки і медицини. До такого висновку прийшли австралійські вчені на підставі машстабного дослідження, передає ONLINE.UA з посиланням на The Dаily Mail.

Експерти розповіли, що з'ясували маскімальну тривалість життя людини завдяки генетичної моделі "годинника". З її допомогою вони змогли оцінити тривалість життя більшості диких тварин, особливо довгоживучих видів морських ссавців і риб, що раніше було неможливо. Наприклад, вони з'ясували, що гренландський кит, саме довгоживучий ссавець на Землі, може прожити 268 років - це майже на 60 років довше, ніж вважалося раніше, а тривалість життя зниклої гігантської черепахи з острова Пінта становить 120 років.

Використовуючи людський геном в генетичному "годиннику", дослідники з'ясували, що максимальна тривалість життя людей становить 38 років. Саме стільки відведено людині на генному рівні. Але сьогодні люди в середньому живуть двоє довше цього віку, завдяки змінам у способі життя і досягнень в медицині.

Експерти, коментуючи результати свого дослідження, підкреслили, що іх методика генетичного "годинника" має величезне біомедичне і екологічне значення, так як допоможе більш точно вивчити процеси старіння.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що ізраїльські фахівці назвали несподівані проудкти, які допомагають швидко схуднути. У їх число увійшли печена картопля і томатний сік.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?