У Зеленського пояснили, якою є фінальна версія земельного закону
Категорія
Економіка
Дата публікації

У Зеленського пояснили, якою є фінальна версія земельного закону

У Зеленського пояснили, якою є фінальна версія земельного закону
Джерело:  online.ua

Народний депутат та радник прем'єр-міністра Олексій Мушак пояснив, яким є наразі фінальний варіант законопроєкту земельної реформи. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його сторінку у Facebook.

За його словами, перш за все йдеться про зменшення концентрації землі в одного власника, запроваджено спеціальний податок, заборонено продаж землі іноземцям.

"Іноземців не допустять до майбутнього ринку в жодному форматі. Під це обмеження попадають всі найбільші агрохолдинги. Вони також не зможуть купити землю, бо, не зважаючи на бенефіціарів українців, мають іноземних акціонерів. Ця заборона буде діяти до референдуму", - стверджує радник з економічних питань.

Згідно з даними Мушака, в уряді є варіанти встановлення ліміту на концентрацію від 5 до 50 тисяч гектарів замість 200 тисяч. Додатковий податок стосуватиметься перепродажу ділянок у перші роки після відкриття ринку. Завдяки цьому уряд планує боротися зі спекуляціями.

Також посадовець додав, аграрії отримають здешевлену до 5% кредитну ставку. Він наголошує на необхідності прийняття законопроєкту вже цього тижня, що почався 16 грудня.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Верховній Раді вважають доцільним провести референдум з питання земельної реформи, але відбудеться голосування не одразу після прийняття законопроєкту, а через кілька років.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?