В ЄС пояснили, скільки грошей втратять після виходу Великої Британії
Категорія
Світ
Дата публікації

В ЄС пояснили, скільки грошей втратять після виходу Великої Британії

В ЄС пояснили, скільки грошей втратять після виходу Великої Британії
Джерело:  ua.interfax.com.ua

Європейська влада вважає, що Brexit спричинить недоотримання в ЄС близько 50-60 мільярдів євро. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс-Україна.

На думку Ярі Луото - заступника держсекретаря у справах ЄС у Фінляндії, ефект у загальному обсязі не стане великим, якщо порівняти з економічними показниками Британії.

"Ми підготували бюджет з урахуванням того, що коли Велика Британія вийде з ЄС, скоротиться його дохідна частина. Загальний ефект виходу Великої Британії становитиме близько 50-60 млрд євро, тоді як загальний бюджет на сім років - 1080 млрд євро", - підкреслив Луото.

Він пояснив, що лідери ЄС підготували бюджет на 2021-2027 роки з приблизно такими ж показниками, як і у попередні 7 років.

"Однак усе залежить від відносин у майбутньому й того, яку торговельну угоду буде укладено", - додав посадовець.

Нагадаємо, нещодавно Лондон та Брюссель узгодити відтермінування Brexit - з 31 жовтня 2019 року до 31 січня 2020-го.

Як повідомляв ONLINE.UA, колишній президент європейської ради Дональд Туск назвав проєкт виходу Великої Британії з блоку- однією з найбільших помилок. Він вважає ілюзією наміри встановити пречудові відносини з Лондоном, коли той вийшов за межи ЄС.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?