Вчені показали, як горять ліси у всьому світі лише одним відео
Категорія
Технології
Дата публікації

Вчені показали, як горять ліси у всьому світі лише одним відео

Вчені показали, як горять ліси у всьому світі лише одним відео
Джерело:  online.ua

Команда вчених продемонструвала усі лісові пожежі, які сталися протягом 2019 року, в одному відео. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Science Alert.

За даними видання, фахівці скористалися спостереженнями Copernicus. Це програма моніторингу атмосфери. Її створили у Європейському центрі середньострокових прогнозів погоди, щоб інформувати про пожежі та забруднення. Перш за все адресатами цих відомостей повинні бути влада та великі компанії.

"Хоча загальна пожежна активність була доволі середньою глобально у порівнянні з минулими роками, сталися кілька випадків незвичної інтенсивної активності в окремих регіонах", - стверджує один з науковців Copernicus Марк Паррінгтон.

Йдеться перш за все про велику кількість вогню за Північним полярним колом. Це може бути наслідком стрімкої зміни клімату, про яке говорять останнього часу.

Паралельно з цим зафіксовано поліпшення ситуації в інших частинах світу. У Європі й тропічних регіонах Африки сталося менше лісових пожеж у порівнянні з першим десятиріччям XXI століття.

Як повідомляє ONLINE.UA, руйнівні пожежі бушують на сході Австралії. Серед постраждалих - голлівудський актор Рассел Кроу. Він безпосередньо відсутній на континенті, але полум'я знищило кілька об'єктів на його землі. На щастя, ніхто не постраждав, навіть серед тварин.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?