Це потрібно побачити: у мережі назвали оптичну ілюзію року
Категорія
Цікаве
Дата публікації

Це потрібно побачити: у мережі назвали оптичну ілюзію року

Це потрібно побачити: у мережі назвали оптичну ілюзію року
Джерело:  online.ua

В мережі активно обговорюють нову оптичну ілюзію, яка "зламали мозок" чималій кількості користувачів мережі. Вона була опублікована на сторінці в Twitter юзера InertialObservr. Ролик підписаний як "Переможець Ілюзії року-2019", передає ONLINE.UA.

На відео можна побачити так звані фігури Ліссажу, які починають обертатися в різні боки. У якісь моменти всередині фігури з'являється кольорове підсвічування, і фігура змінює напрямок руху. Варто зазначити, що багатьох користувачів шокувала дана ілюзія. За кілька днів вона зібрала більше мільйона переглядів.

Один із користувачів мережі розповів, що щоразу бачив різний рух фігури. Інший написав, що бачить всі способи обертання фігури, і від цього у нього "болить шолова". Третій юзер пояснив суть фокусу, підкресливши, що це просто силует, який інтерпретується нашим мозком по-різному. При додаванні кольорових ліній стає менше простору для інтерпретації.

 Раніше ONLINE.UA повідомляв, що французький художник  Жан Рене створив гігантську оптичну ілюзію до 30-річчя скляної піраміди,  що стала символом всесвітньо відомого паризького музею Лувр.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?