Рада змінила правила вступу до вишів - важливі деталі
Категорія
Україна
Дата публікації

Рада змінила правила вступу до вишів - важливі деталі

Рада змінила правила вступу до вишів - важливі деталі
Джерело:  online.ua

Український парламент у другому читанні схвалив законопроект №2299 Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення освітньої діяльності у сфері вищої освіти. Вказано, що його підтримав 321 нардеп, передає ONLINE.UA.

Варто зазначити, що даним документом регулюється процедура ліцензування освітньої діяльності, вступу для навчання для здобуття вищої освіти, реалізації міждисциплінарних освітніх програм, а також окремих питань, що стосуються забезпечення якості вищої освіти, студентоцентрованого навчання, форм отримання освіти, вимог до керівника установи вищої освіти, Національної рамки кваліфікацій тощо.

"При прийомі на навчання до закладів вищої освіти враховуються досягнення вступників на міжнародних олімпіадах; передбачається розширення доступу до вищої освіти для осіб, які законом визнані учасниками бойових дій і які захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, брали участь в антитерористичній операції (операції Об'єднаних сил), забезпеченні її проведення, а також для військовослужбовців військової служби за контрактом. Також врегулюється прийом на навчання іноземних громадяН", - вказано в законопроєкті.

Окрім того, документом.

  • уточнено визначення окремих термінів;

  • спрощена процедура ліцензування освітньої діяльності у сфері вищої освіти;

  • переосмислений статус національного закладу вищої освіти, зміцнений статус дослідницького університету і посилені вимоги для його надання;

  • створені умови для розвитку міждисциплінарних програм, освітніх програм загального та подвійного диплома;

  • унормована дуальна форма здобуття вищої освіти;

  • встановлені вимоги до ведення освітньої діяльності за так званими регульованими професіями;

  • удосконалено структуру вищих навчальних закладів;

  • упорядковується діяльність структурних підрозділів.

Як повідомляв ONLINE.UA,18 грудня народні депутати підтримали законопроєкт про зняття недоторканості з самих себе. Він затверджує процедуру притягнення до відповідальності парламентарів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?