Євросоюз підготував для українців новий приємний сюрприз
Категорія
Світ
Дата публікації

Євросоюз підготував для українців новий приємний сюрприз

Євросоюз підготував для українців новий приємний сюрприз
Джерело:  online.ua

Європейський парламент потішив українську владу новою приємною новиною. За словами представників ЄП, Євросоюз має намір виділити 210 мільйонів євро на підтримку української освіти загалом та програму Ерасмус+ зокрема. Варто звернути увагу на те, що дана сума передбачена на 7 років.

Про це розповів очільник представництва Європейського Союзу в Україні Матті Маасікас.

Він акцентував увагу на тому, що 210 мільйонів євро виплачуватимуться протягом 2021 – 2028 років.

"Коли Європейська комісія розглядала проєкт бюджету на наступний бюджетний період, то запропонувала збільшити фінансування програми "Еразмус +", пізніше Європейський парламент запропонував потроїти цю суму", - повідомив чудову новину Маасікас.

За його словами, з 2014-2020 рік Європейський Союз виділив близько 70 мільйонів євро на сферу освіти в Україні. Окрім того, за період з 2014-2019 рік від України програмою встигли скористатись близько 4,5 тисячі студентів та понад 4 тисяч викладачів.

Варто зазначити, що Україна і надалі планує залишатися країною-партнером програми. Щоб стати повноцінним членом Еразмус+ треба підвищити рівень освіти та платити щорічні внески.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, стипендії в українських вищих навчальних закладах не будуть підвищені у 2020 році.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?