Інтеграція з РФ: у Білорусі затримали опозиційних лідерів напередодні нових протестів
Категорія
Світ
Дата публікації

Інтеграція з РФ: у Білорусі затримали опозиційних лідерів напередодні нових протестів

Інтеграція з РФ: у Білорусі затримали опозиційних лідерів напередодні нових протестів
Джерело:  svaboda.org

У Білорусі затримали опозиціонера Павла Северинця, який організовував протестні мітинги проти інтеграції країни з Російською Федерацією. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на білоруський осередок "Радіо Свобода".

За журналістськими даними, затримання відбулося у середу, 18 грудня. Його дружина Ольга підтвердила, що лідера протестів викликали до міліції за день до того. Це пов'язали з мітингами 7 грудня.

Відомо, що Северинець потрапив у руки силовиків, коли виходив з дому. Він проінформував про це дружину під час нетривалого дзвінку за телефоном. Після затримання ОМОНом мобільник вимкнено.

Відомий опозиціонер не уперше був затриманий. До цього його "в'язали" силовики, одягнені у цивільний одяг.

Також нещодавно затримано одного з координаторів громадського руху "Європейська Білорусь" Максима Вінярського.

Опозиційні сили анонсували нову акцію на підтримку суверенної держави та проти поглибленої інтеграції з РФ. Вона повинна пройти 20-21 грудня. Одразу після оголошення десятки активістів отримали виклики до правоохоронних органів.

Як повідомляв ONLINE.UA, 7 грудня сотні білоруських активістів вийшли на мітинг у центрі Мінська. Вони висловили занепокоєння через спроби РФ обмежити суверенітет та незалежність їхньої країни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?