Нові правила виїзду в Росію: в МЗС роз'яснили жорсткі заборони
Категорія
Україна
Дата публікації

Нові правила виїзду в Росію: в МЗС роз'яснили жорсткі заборони

Нові правила виїзду в Росію: в МЗС роз'яснили жорсткі заборони
Джерело:  online.ua

З 1 березня 2020 року українцям заборонять виїжджати в Росію за внутрішніми паспортами - перетинати кордон можна буде тільки по закордонному паспорту з біометричними даними. Нові правила будуть поширюватися і на дітей, які раніше могли виїхати в РФ за свідоцтвом про народження. Нові заборони роз'яснив українцям глава МЗС Вадим Пристайко, повідомляє ONLINE.UA.

Міністр підкреслив, що нові посилені правила виїзду з України в Росію дає додаткові гарантії українцям - "менше черг, швидше контроль, надійніше подорож". За словами Пристайко, перетин кордону виключно за закордонними паспортами з біометричними даними дозволить надавати швидку і дієву консульську підтримку українцям, а також позбавить їх "від дев'яти кіл пекла" в разі втрати внутрішнього паспорта.

Що стосується дітей, то їх виїзд з України в Росію за закордонним паспортом дозволить відстежувати їх місце перебування, так як раніше дитину за свідоцтвом про народження можна було вивезти в невідомому напрямку.

Слід зазначити, що українці в'їжджати в Україну зможуть навіть якщо втратили паспорт або у документа закінчився термін дії. Пристайко запевнив, що кожен українець зможе повернутися додому - і за внутрішнім паспортом, і за свідоцтвом про народження.

Нагадаємо, з 1 березня 2020 роки українці зможуть перетинати кордон з РФ тільки закордонним паспортом. Ця процедура буде діяти тільки для громадян України, які виїжджають з України на територію Росії. Нововведення, за твердженням влади, дозволить швидше проходити перевірку на кордоні, оскільки для перевірки даних особистості відомості закордонних паспортів зчитуються спеціальними приладами.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський звернувся до Кабміну з дорученням опрацювати питання про спрощення в'їзду і виїзду з ОРДЛО.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?