Зеленський надав нові привілеї помічникам депутатів: що відомо
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський надав нові привілеї помічникам депутатів: що відомо

Зеленський надав нові привілеї помічникам депутатів: що відомо
Джерело:  online.ua

Помічникам українських депутатів дозволили працювати на кількох посадах одночасно і вести бізнес. Відповідний законопроєкт підписав президент України Володимир Зеленський. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт парламенту.

Відомо, що підписаний Зеленським законопроєкт, який рада прийняла 3 грудня, виключає помічників-консультантів народних депутатів України, працівників секретаріатів Голови Верховної Ради України, його Першого заступника і заступника, працівників секретаріатів депутатських фракцій (депутатських груп) у Верховній Раді України з переліку осіб, на яких поширюються вимоги антикорупційного законодавства в частині заборони сумісництва праці. Помічників депутатів також не зачепить вимога антикорупційного законодавства про передачу іншим особам належних їм підприємств і корпоративних прав.

Таким чином українським депутатам офіційно дозволили поєднувати по кілька посад і вести власний бізнес. Відповідні зміни будуть внесені в закон "Про запобігання корупції".

Нагадаємо, кілька днів тому Рада прийняла законопроєкт про зняття недоторканності з депутатів. Документ стверджує процедуру притягнення до відповідальності парламентаріїв за кримінальні порушення.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Володимир Кияшко, тесть Зеленського, працює помічником нардепа  від "Слуги народу" Олега Бондаренко. Батько першої леді України Олени Зеленської також займається темою переробки промислових відходів на дорожнє покриття.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?