Переговори непрості: Пристайко зробив важливу заяву про повернення Криму
Категорія
Україна
Дата публікації

Переговори непрості: Пристайко зробив важливу заяву про повернення Криму

Переговори непрості: Пристайко зробив важливу заяву про повернення Криму
Джерело:  Укрінформ

Питання повернення окупованого Криму не можна вирішувати в рамках мінського процесу, так як кримська проблема заведе в глухий кут мирне врегулювання конфлікту на Донбасі. Для обговорення окупації українського півострова є "інші механізми". Про це заявив глава українського МЗС Вадим Пристайко в інтерв'ю Укрінформ, передає ONLINE.UA.

"Якщо бути прагматичним, то питання сходу треба вирішити тими механізмами, які спеціально сфокусовані на сході. Кримські проблеми - іншими механізмами. Там теж є механізми. Просто той, який застосовується щодо сходу, так званий мінський процес, на мою думку, слід залишати в такому стані, як він є. Переговори і без того непрості", - пояснив свою позицію Пристайко.

Міністр підкреслив, що офіційний Київ, як і всі українці, хвилюється через те, що Крим досі перебуває під окупацією і шлях його повернення під контроль України так і не узгоджений. Але, за словами Пристайко, кримська проблема сильно ускладнює і без того нескінченно складні переговори в Мінську.

Нагадаємо, раніше в Кремлі заявляли, що президент РФ Володимир Путін не погодиться обговорювати з українським лідером Володимиром Зеленським питання окупації Криму. Прессекретар російського лідера підкреслював, що кримське питання, на думку Кремля, давно закрите і не буде підніматися на переговорах в будь-якому форматі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Пристайко нагадав Путіну про зобов'язання, які він узяв на себе на нормандських переговорах в Парижі. Глава МЗС України закликав російського президента не грати на емоціях і маніпулювати історією, а зробити реальні кроки для мирного врегулювання конфлікту на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?