Тривожний сигнал: генсек НАТО зробив несподівану пропозицію Путіну
Категорія
Політика
Дата публікації

Тривожний сигнал: генсек НАТО зробив несподівану пропозицію Путіну

Тривожний сигнал: генсек НАТО зробив несподівану пропозицію Путіну
Джерело:  online.ua

Генсек НАТО Йенс Столтенберг несподівано виступив за особисту зустріч з президентом Росії Володимиром Путіним. Він пояснив, що зараз настали особливо важкі часи у відносинах Альянсу і РФ, коли пора починати керувати цими відносинами. Про своє раптове рішення Столтенберг розповів в інтерв'ю DW, передає ONLINE.UA.

"При наявності відповідних рамкових умов я б зустрівся з президентом Путіним. Особливо у важкі часи важливо разом сідати за стіл переговорів. Росія - наш найбільший сусід і залишиться таким. Навіть якщо наші відносини не поліпшаться, потрібно вміти управляти ними", - зазначив Столтенберг важливість діалогу НАТО з Росією.

Експерти розцінили готовність Столтенберга до особистої зустрічі з Путіним як тривожний сигнал на тлі непримиренних відносин, що встановилися між Альянсом і Москвою через події в Україні - НАТО засуджує вторгнення РФ на Донбас і анексію українського Криму. Вони не виключають, що несподівану пропозицію Путіну глава НАТО зробив після слів Трампа на саміті Альянсу про те, що переговори Столтенберга з Росією не стали б проблемою. Тоді Трамп підкреслював, що з Росією можна мати дуже добрі стосунки, тому закликав НАТО постійно вести діалог з Москвою.

Слід зазначити, що це не перша тривожна заява від Столтенберга щодо Росії. Раніше генсек НАТО заявляв, що не вважає Росію ворогом, хоч і визнав, що РФ застосувала військову силу проти України.

З аналогічною заявою виступав і президент Франції Еммануель Макрон. Він заявляв, що не вважає Росію і Китай основною небезпекою для НАТО і закликав Альянс до нового діалогу з Кремлем.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Росія звинуватила НАТО в підготовці великомасштабного конфлікту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?