У Зеленського нарешті відреагували на рішення Путіна по Криму
Категорія
Україна
Дата публікації

У Зеленського нарешті відреагували на рішення Путіна по Криму

У Зеленського нарешті відреагували на рішення Путіна по Криму
Джерело:  online.ua

Ніякі незаконні дії Путіна щодо українського Криму не змінять статус півострова, який закріплений в Конституції України. Незаконний запуск російських поїздів в Крим і неузгоджений візит президента РФ на півострів в черговий раз показує, як Кремль нехтує загальновизнаними принципами і нормами міжнародного права. Таким чином на відкриття залізничного сполучення на Кримському мосту за участю Путіна відреагували в представництві Президента України Володимира Зеленського в АРК, передає ONLINE.UA.

У представництві нагадали окупантам, що будь-які в'їзди або виїзди на територію тимчасово окупованого Криму повинні відбуватися тільки за узгодженням з українською стороною і через КПВВ на адміністративному кордоні. Це стосується і президента Росії Путіна, який сьогодні, 23 грудня, приїхав до Криму, щоб запустити перший потяг по скандальному Кримському мосту, яким глава Кремля незаконно з'єднав територію українського півострова з російськими територіями.

"Такі дії Росії є грубим порушенням російською стороною державного суверенітету і територіальної цілісності України, зневагою Кремлем загальновизнаних принципів і норм міжнародного права", - підкреслили у відомстві.

Нагадаємо, 23 грудня окупанти відкрили залізничну частину Кримського моста. Перший потяг по ній запустив особисто президент РФ Володимир Путін. У зв'язку з запуском російських поїздів в Крим окупанти на чотири дні самовільно перекрили Керченську протоку, тим замим заблокувавши прохід українським і західним кораблям, що слідують у порти Бердянська і Маріуполя.

Відомо, що перший російський потяг до Криму вже вирушив з Санкт-Петербурга до окупованого Севастополя. Його маршрут займає 43,5 години. Незабаром окупанти мають намір запустити в Крим потяги з Москви і ще дев'яти російських міст.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що експерти робили шокуючий прогноз щодо незаконної споруди в Криму. Вони стверджують, що після запуску російських потягів Кримський міст рухне. Геологи стверджують, що міст не витримає навантажень, так як його арочна конструкція не призначена для руху важких габаритних поїздів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?