Жити стало ще гірше: путінська влада розчарувала майже половину росіян
Категорія
Світ
Дата публікації

Жити стало ще гірше: путінська влада розчарувала майже половину росіян

Жити стало ще гірше: путінська влада розчарувала майже половину росіян
Джерело:  online.ua

Майже кожен другий росіянин вважає, що в 2019 році жити в Росії стало ще гірше. Громадяни РФ розчарувалися путінської владою, через яку рівень життя в країні щорічно знижується і вже майже 20 млн людей живуть за межею бідності. Про це свідчать дані соцопитування Левада-центру, який був проведений минулого тижня в 137 населених пунктах РФ, передає ONLINE.UA.

Відомо, що більше 45% росіян в рамках опитування заявили, що жити в Росії стало ще гірше в порівнянні з минулим роком. Стількі ж громадян РФ заявили, що в країні стало менше можливостей для заробітку. Стурбовані росіяни і ситуацією з особистою безпекою - 24% опитаних вважають, що діяльність правоохоронних органів погіршилася, а 32% росіян відзначили, що в 2019 році в РФ стало складніше вільно висловлювати свою думку.

Крім того, 46% росіян вважають, що в 2019 році в РФ гірше стала робота лікарень і поліклінік. Погіршення відзначили і в роботі державних органів та державних інститутів. Про те, що в 2019 році стало більше несправедливості в розподілі матеріальних благ, сказали більше 40% росіян.

Нагадаємо, реальні доходи росіян стрімко падають шостий рік поспіль - з моменту окупації українського Криму Росією і введення проти РФ європейських санкцій. За підсумками 2018 року майже 20% жителів РФ відмічали зниження зарплат, а в 2019 році кожен четвертий росіянин помітив погіршення свого матеріального становища. З Росії в даний час хотіли б виїхати 53% громадян у віці від 18 до 24 років.

Згідно з останніми даними Росстату, за межею бідності в країні проживає понад 19 млн громадян, а це майже 13% населення Росії. Навесні цього року прем'єр-міністр Дмитро Медведєв визнав, що життя в Росії "далеке від ідеалу, багатьом людям важко, а деякі просто виживають".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що росіяни обрали ідеального кандидата на пост президента.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?