Астрономи знайшли схожу на Землю екзопланету по "сусідству"
Категорія
Технології
Дата публікації

Астрономи знайшли схожу на Землю екзопланету по "сусідству"

Астрономи знайшли схожу на Землю екзопланету по "сусідству"
Джерело:  online.ua

Команда астрономів заявила про виявлення нової екзопланети, які за розмірами схожа на Землю. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Sciencealert.

За відомостями фахівців, рідна зірка об'єкта GJ 1252 b - червоний карлик. Він знаходиться у 66,5 світлового року від нас. Ця планета відноситься до кам'янистих. Вважається, що це гарна нагода вивчити такі планети Чумацького Шляху, бо вченим не так вже й багато про них відомо.

Розміри GJ 1252 b трохи перевищують габарити Землі - у 1,2 раза. Також наша планета приблизно вдвічі легша.

Щодо червоного карлика - той має лише 40% маси й розміру від нашого Сонця. Екзопланеті потрібні лише 12,4 години для оберту навколо зірки - вона знаходиться дуже близько. Окрім того, існує ймовірність, що планета звернена постійно одним боком до світила.

Попри очевидний вихід GJ 1252 b з так званої "смуги життя" навколо зірки, її виявлення вчені вважають гарною нагодою для вивчення позаземного життя. Зокрема, це пов'язано зі скелистою структурою нового об'єкту.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно група астрономів розробила модель, яка продемонструвала "життєвий" шлях Венери - від утворення до наших часів. Вони припустили, що колись планета була здатною до життя, як Земля, але низка катастроф зруйнували її атмосферу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?