Ми кого хочемо обдурити: у Раді закликали українців подивитися правді у вічі
Категорія
Економіка
Дата публікації

Ми кого хочемо обдурити: у Раді закликали українців подивитися правді у вічі

Ми кого хочемо обдурити: у Раді закликали українців подивитися правді у вічі
Джерело:  rbc.ua

Очільник енергетичного комітету парламенту, депутат від "Слуги народу" Андрій Герус закликав усіх українців подитивитися правді у вічі - за його словами, Україна так чи інакше купує російський газ, оскільки РФ, як велика газова бензоколонка, поставляє газ у всю Східну і Центральну Європу.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "РБК-Україна".

"Щоб ми нікого не обманювали: ми купуємо газ у фірми X, фірма X купує у "Газпрому". Таким чином, ми нібито у "Газпрому" не купуємо, але де-факто "Газпром" продав фірмі-посереднику – газ іде в Україну, але спочатку він проходить через Україну і стає дорожчим, з однієї сторони. А з іншої – ми отримуємо плату за транзит, і потім він (газ) по реверсу, там Словаччина, повертається в Україну", – пояснив Герус.

За його словами, українська сторона на сьогодні і протягом останніх 5 років купує газ російського походження.

"Ми кого хочемо обдурити? Для чого цей отакий пафос і навіть, я б сказав, обман суспільства? Ми розуміємо, що це газ походженням з Російської Федерації, тому що РФ, як велика газова бензоколонка, поставляє газ у всю Східну і Центральну Європу", - зазначив народний обранець.

Варто звернути увагу на те, що 21 грудня міністр енергетики України Олексій Оржель заявив, що в протоколі про продовження транзиту газу з Росії через Україну до Європи не згадується пряма поставка газу з РФ в Україну.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що віцепрем’єр РФ Дмитро Козак повідомив главі уряду Дмитру Медведєву, що на газових переговорах з Україною було досягнуто згоди про фіксовану ціну за транзит газу на п’ять років.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?