В Україні вирішили жорстко покарати Росію за запуск потягів в Криму
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні вирішили жорстко покарати Росію за запуск потягів в Криму

В Україні вирішили жорстко покарати Росію за запуск потягів в Криму
Джерело:  online.ua

Українська прокуратура Автономної Республіки Крим порушила кримінальну справу за запуск російських поїздів на український півострів і незаконне переправлення осіб через державний кордон України. Відповідачем у позові виступає компанія "Гранд-Експрес", яка є оператором перевезень з російського Санкт-Петербурга в анексований Крим по скандальному Кримському мосту. Про це повідомляє ОNLINE.UA з посиланням на прес-службу прокуратури АРК.

"У ході досудового розслідування також буде дана правова оцінка незаконному запуску залізничного сполучення між Україною та Російською Федерацією і Кримським півостровом, оскільки такі дії країни-окупанта грубо порушують державний суверенітет і територіальну цілісність України, свідчать про нехтування загальновизнаними принципами і нормами міжнародного права", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що кримінальне провадження зареєстровано 25 грудня по ч.1 ст.332 КК України. Відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за зверненням представництва президента України в АР Крим.

Слід додати, що сьогодні, 25 грудня, в окупований Крим прибув перший російський потяг, який прямував з Санкт-Петербурга до Севастополя. У російських ЗМІ повідомили, що пасажирський поїзд слідував за новим маршрутом, в об'їзд території України - в ніч на 25 грудня він перетнув Кримський міст, незаконно побудований РФ на українському півострові.

Нагадаємо, залізницю на Кримському мосту окупанти відкрили 23 грудня за особистої участі президента РФ Володимира Путіна. У представництві президента України Володимира Зеленського в АРК жорстко відреагували на нахабний візит глави Кремля до Криму без узгодження з українською стороною. Там підкреслили, що ніякі незаконні дії Росії щодо українського Криму не змінять статус півострова, який закріплений в Конституції України.

Раніше ОNLINE.UA повідомляв, що в МЗС України висловили рішучий протест у зв'язку з неузгодженим візитом глави Кремля Володимира Путіна в тимчасово окупований Росією Крим.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?