Нікчемний жест: в Росії зухвало відреагували на рішення України
Категорія
Світ
Дата публікації

Нікчемний жест: в Росії зухвало відреагували на рішення України

Нікчемний жест: в Росії зухвало відреагували на рішення України
Джерело:  online.ua

У Росії не здивувалися рішенню України порушити кримінальну справу за незаконний запуск російських поїздів в окупований Крим. У Радфеді назвали його нікчемним жестом, за яким не буде ніяких наслідків. З такою зухвалою заявою виступив глава комітету Ради Федерації з міжнародних справ Костянтин Косачов, передає ОNLINE.UA з посиланням на росЗМІ.

"Українське правосуддя діє в рамках українського законодавства. А нам відомо, що воно статус Криму заперечує, не визнає реалії, що склалися, і волевиявлення громадян. Так що нічого несподіваного не відбувається. Проте юрисдикцію такого роду рішень ми не визнаємо, наша країна діє в рамках своїх законів, які вичерпно визначають нинішній статус Криму", - заявив Косачов.

Він упевнений, що рішення щодо порушення кримінальної справи з боку України повністю вибивається з реальної ситуації, а з юридичної точки зору воно "нікчемно".

"Ніяких наслідків у вирішення українського боку не буде. Дана заява з юридичної точки зору нікчемна, тільки так до неї і слід ставитися. Вона повністю вибивається з реальної ситуації. Це чисто політичний жест", - упевнений сенатор.

Нагадаємо, залізницю на Кримському мосту окупанти відкрили 23 грудня за особистої участі президента РФ Володимира Путіна. У представництві президента України Володимира Зеленського в АРК жорстко відреагували на нахабний візит глави Кремля до Криму без узгодження з українською стороною. Там підкреслили, що ніякі незаконні дії Росії щодо українського Криму не змінять статус півострова, який закріплений в Конституції України.

Сьогодні, 25 грудня, в окупований Крим прибув перший російський потяг, який прямував з Санкт-Петербурга до Севастополя. У російських ЗМІ повідомили, що пасажирський потяг слідував за новим маршрутом, в об'їзд території України - в ніч на 25 грудня він перетнув Кримський міст, незаконно побудований РФ на українському півострові.

Раніше ОNLINE.UA повідомляв, що Лавров шокував новою заявою про Крим. Він заявив, що серйозні люди з Заходу вже давно визнали український півострів "російським".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?