Постріл в ногу: в Росії відреагували на важливе рішення Зеленського
Категорія
Економіка
Дата публікації

Постріл в ногу: в Росії відреагували на важливе рішення Зеленського

Постріл в ногу: в Росії відреагували на важливе рішення Зеленського
Джерело:  online.ua

Заборона на імпорт російської електроенергії негативно відіб'ється на українській економіці. Такі плачевні наслідки Україні передбачив член комітету Держдуми з міжнародних справ Антон Морозов, коментуючи нове рішення Зеленського. Про це повідомляє ОNLINE.UA з посиланням на Россмо.

"Я вважаю, що коли політики втручаються в економіку, це дуже негативно впливає на сталий розвиток. А обмеження поставок електроенергії -" постріл собі в ногу ". Складно зрозуміти логіку таких речей", - оцінив Морозов рішення Зеленського.

Нагадаємо, закон, який забороняє в Україні продаж і постачання електричної енергії, що імпортується з Росії, 25 грудня підписав український глава Володимир Зеленський. Ця заборона може скасувати Кабмін в разі виникнення надзвичайної ситуації в об'єднаній енергосистемі України. Крім заборони поставок в Україну російської електроенергії, закон наділив Нацкомісію (НКРЕКУ) правом станавливаются граничні ціни на ринку "на добу вперед", в разі їх різкого коливання.

Нагадаємо, на початку жовтня компанія "Укренерго" повідомила про відновлення поставок електроенергії з Росії, які припинилися в 2015 році. Це сталося після того, як Верховна рада дозволила імпортувати електроенергію з Росії і Білорусі за двосторонніми договорами. Відомо, що 1 жовтня імпорт електроенергії з РФ рівним графіком потужністю 100 МВт здійснювало ТОВ "Юнайтед Енерджі".

Раніше ОNLINE.UA повідомляв, що в Росії зробили гучну заяву про вирішення конфлікту з Україною щодо газу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?