У Міноборони піймали на корупції топ-посадовця
Категорія
Події
Дата публікації

У Міноборони піймали на корупції топ-посадовця

У Міноборони піймали на корупції топ-посадовця
Джерело:  online.ua

Начальник одного з відділів Міністерства оборони був затриманий на Хмельниччині через хабарництво. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу СБУ.

За офіційними даними, полковник організував цілу схему для здійснення так званих "відкатів". Комерсанти мали платити йому за відсутність "перешкод" у постачанні газу для об'єктів оборонного відомства.

Зокрема, за хабар офіцер надав гарантії для отримання тендеру у 2020 році учасникам відбору. Зафіксовано передачу 80 тисяч гривень йому від директора підрядної фірми.

Окрім того, представник Міноборони промишляв вимаганнями та прибутком від "вирішення питань" щодо призову на військову службу. Напередодні він дав відповідні обіцянки призовнику за 40 тисяч гривень.

"Під час обшуків за місцем роботи та проживання фігуранта справи правоохоронці вилучили частину хабаря та документацію, яка доводить здійснення оборудки", - пояснили в СБУ.

Наразі полковника проінформували про підозру. Незабаром йому оберуть запобіжний захід та відсторонять від служби.

Як повідомляв ONLINE.UA, у середині грудня президент Володимир Зеленський зареєстрував у парламенті законопроєкт, який дозволяє судді не встановлювати заставу, якщо йдеться про тяжкий корупційний злочин.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?