У США нарешті відреагували на скандальне рішення Путіна по Криму
Категорія
Україна
Дата публікації

У США нарешті відреагували на скандальне рішення Путіна по Криму

У США нарешті відреагували на скандальне рішення Путіна по Криму
Джерело:  online.ua

США в черговий раз нагадали Росії та її президенту Володимиру Путіну, що Крим - це Україна. Американські дипломати назвали запуск російських поїздів по незаконно побудованому Кримському мосту - демонстрацією кричущої неповаги до суверенітету України. Таким чином на скандальне рішення Путіна по Криму відреагували в посольстві США в Україні, повідомляє ONLINE.UA.

"Як і наші українські та інші європейські партнери, ми засуджуємо запуск Росією залізничного сполучення між Росією і Кримом. Цей крок з боку Росії демонструє кричущу неповагу до суверенітету і територіальної цілісності України. Крим - це Україна", - заявили американські дипломати.

Варто зазначити, що аналогічним чином на запуск російських поїздів в Криму відреагували і в Євросоюзі. Там назвали акт відкриття залізниці за участю президента РФ Володимира Путіна - ударом проти України. В ЄС підкреслили, що залізниця - частина примусової інтеграції Криму з Росією, нагадавши, що в загальному міст обмежує можливості судноплавства в Азовському морі, через що страждають українські портові міста.

Нагадаємо, залізницю на Кримському мосту окупанти відкрили 23 грудня за особистої участі президента РФ Володимира Путіна. У представництві президента України Володимира Зеленського в АРК жорстко відреагували на нахабний візит глави Кремля до Криму без узгодження з українською стороною. Там підкреслили, що ніякі незаконні дії Росії щодо українського Криму не змінять статус півострова, який закріплений в Конституції України.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Україні вирішили жорстко покарати Росію за запуск поїздів в Криму. У Росії ж назвали це рішення "нікчемним".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?