Українцям перерахують тарифи за опалення: як і коли зміняться платіжки
Категорія
Економіка
Дата публікації

Українцям перерахують тарифи за опалення: як і коли зміняться платіжки

Українцям перерахують тарифи за опалення: як і коли зміняться платіжки
Джерело:  online.ua

З 1 січня 2020 року українцям перерахують тарифи на опалення. Після першого перерахунку переплачену людьми суму за тепло за завищеними тарифами включать в оплату майбутніх платіжок. Відповідне рішення прийняв уряд, передає ONLINE.UA.

Відомо, що в даний час тариф на газ, який діє для підприємств теплокомуненерго становить 8300 гривень, але фактично підприємство купує "блакитне паливо" за 6100-6200 гривень. Відповідно споживачам в платіжках виставляють рахунки за завищеними тарифами. Раніше провести перерахунок було неможливо, оскільки у підприємств були фіксовані тарифи, але зараз все змінилося.

У Кабміні повідомили, що вже за грудень платіжки українців за опалення знизяться на 300-400 гривень. За підрахунком чиновників, сума до оплати за тепло у звичайній двокімнатній квартирі площею 65 кв.м знизиться до 1000 гривень.

Постанову про перерахунок тарифів на опалення вже оприлюднив Кабмін. У документі говориться, що в разі зміни розміру нарахувань за опалення і гаряче водопостачання в зв'язку зі зміною для них ціни природного газу протягом опалювального періоду теплопостачальні організації повинні відображати це щомісяця в платіжних документах споживачів, надісланих в місяці, який слідує за розрахунковим періодом.

Більш того, теплопостачальні організації зобов'язали інформувати споживачів про підвищення або зниження тарифів на опалення шляхом розміщення інформаційного повідомлення (із зазначенням відповідних обґрунтувань) на офіційному веб-сайті органу місцевого самоврядування або на своєму сайті.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що українцям підняли тарифи на газ. Ціна на газ для населення в січні 2020 року становитиме 5,5 тисячі гривень, без урахування урахування ПДВ, націнки газсбитов і витрат на транспортування газу по магістральних і розподільних трубопроводах. Це на 12% нижче, ніж в січні 2019 року, але майже на 1200 гривень вище, ніж в грудні поточного року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?