Окупанти шокували новою пропозицією по Криму: що відомо
Категорія
Україна
Дата публікації

Окупанти шокували новою пропозицією по Криму: що відомо

Окупанти шокували новою пропозицією по Криму: що відомо
Джерело:  online.ua

В окупованому Криму хочуть запустити пряме залізничне сполучення з Білоруссю. Також окупанти виступають за запуск прямих авіарейсів з території українського півострова до Білорусі. З такою шокуючою ініціативою виступив глава білоруської громади Криму Роман Чегринець, передає ONLINE.UA з посиланням на росЗМІ.

"Ми давно і послідовно говоримо про те, що повинно бути пряме сполучення з Білоруссю. Ми виступали і будемо виступати за пряме авіасполучення наших регіонів, ну а тепер, з рухом поїздів по мосту через Керченську протоку, природно, ми дуже хочемо і запуску прямого залізничного повідомлення", - заявив Чегринець.

Представник окупантів підкреслив, що відповідну пропозицію вже готують для подання білоруському лідерові Олександру Лукашенку.

"Цей крок необхідний в перспективі подальших кроків в рамках будівництва Союзної держави Росії і Білорусі. Крим чекає перший міжнародний потяг, і я впевнений, що це повинен бути рейс Мінськ - Сімферополь", - додав Чегринець.

Нагадаємо, залізницю на Кримському мосту окупанти відкрили 23 грудня за особистої участі президента РФ Володимира Путіна. Перший поїзд на окуповану українську територію через Керченську протоку був запущений з Санкт-Петербурга.

Українська прокуратура Автономної Республіки Крим порушила кримінальну справу за запуск російських поїздів на український півострів і незаконне переправлення осіб через державний кордон України. Відповідачем у позові виступає компанія "Гранд-Експрес", яка є оператором перевезень з російського Санкт-Петербурга в анексувати Крим у скандальній Кримському мосту. У Росії це рішення назвали "нікчемним жестом", за яким не буде ніяких наслідків.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в США відреагували на скандальне рішення Путіна по Криму щодо запуску поїздів. Американські дипломати назвали запуск російських поїздів по незаконно побудованому Кримському мосту - демонстрацією кричущої неповаги до суверенітету України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?