Путін вперше прокоментував своє скандальне рішення щодо Криму
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін вперше прокоментував своє скандальне рішення щодо Криму

Путін вперше прокоментував своє скандальне рішення щодо Криму
Джерело:  online.ua

Російський президент вперше прокоментував своє рішення щодо запуску поїздів Росії в окупований український Крим по незаконно побудованому Кримському мосту. Він зухвало заявив, що отримав захоплення і задоволення від того, що Москві вдалося побудувати міст і залізницю на ньому. З такою заявою Путін виступив в ефірі російського телеканалу "Росія 1", передає ONLINE.UA.

"Я відчув захоплення і задоволення за виконану роботу з хорошим результатом. До цього міст через Керченську протоку намагалися побудувати тричі, проте нікому це не вдавалося. Судячи з того, що говорять експерти, міст побудований на багато-багато десятиліть, а може бути і століття. Треба тільки вчасно все обслуговувати, ремонтувати, і він може і століттями буде стояти, звичайно", - заявив Путін.

Нагадаємо, окупанти відкрили залізницю на Кримському мосту 23 грудня за особистої участі Путіна. Глава Кремля проїхав в кабіні машиніста від окупованої Керчі до станції Тамань в Краснодарському краї. У той же день з Санкт-Петербурга на окупований український півострів вирушив перший російський потяг. Також на півострів незаконно курсують поїзди з Москви до Сімферополя.

Українська прокуратура Автономної Республіки Крим порушила кримінальну справу за запуск російських поїздів на український півострів і незаконне переправлення осіб через державний кордон України. Відповідачем у позові виступає компанія "Гранд-Експрес", яка є оператором перевезень з російського Санкт-Петербурга в анексувати Крим у скандальній Кримському мосту. У Росії це рішення назвали "нікчемним жестом", за яким не послудет ніяких наслідків.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що окупанти Криму вирішили запустити потяги ще і в Білорусь. Також вони виступили за запуск авіасполучення з Мінськом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?