Обійшов Трампа і Макрона: Путіна неочікувано підтримали в Німеччині
Категорія
Світ
Дата публікації

Обійшов Трампа і Макрона: Путіна неочікувано підтримали в Німеччині

Обійшов Трампа і Макрона: Путіна неочікувано підтримали в Німеччині
Джерело:  online.ua

Жителі Німеччини назвали президента РФ Володимира Путіна другим після Ангели Меркель найвпливовішим політиком у світі. Німці вважають, що Путін і Меркель краще за всіх зможуть впоратися з глобальними проблемами у зовнішній політиці в наступному році. Такі несподівані результати показало опитування інституту YouGov, яке було проведене серед громадян ФРН, передає ONLINE.UA з посиланням на Welt am Sonntag.

Відзначається, що німці в більшій мірі підтримали Путіна, ніж потенційну наступницю Меркель, міністерку оборони і очильницю ХДС Аннегрет Крамп-Карренбауер. За неї виступили тільки 3% опитаних. Слабкіше позиція серед громадян Німеччини оказалсь у президента США Дональда Трампа і французького лідера Еммануеля Макрона. За них, як за політичних лідерів в світі, віддали свої голоси 16% і 19% опитаних відповідно.

Замикає п'ятірку найвпливовіших політиків у світі, на думку німців, глава Єврокомісії, колишня міністерка оборони Німеччини Урсула фон дер Ляйен. Її підтримали 12% опитаних.

При цьому 29% жителів Німеччини не змогли назвати найвпливовішого політика в світі. Вони вважають, що нікому з політичних лідерів не вдасться впоратися з поточними викликами.

Слід зазначити, що в Росії Путіну симпотизують всього 24% громадян. Це один з найменших показників рейтингу глави Кремля за час його президентства - такий же низький рейтинг був у Путіна в 2011 році, перед початком протестів на Болотній площі. Не схвалюють роботу Путіна на посту президента Росії 28% учасників одного з останніх опитувань.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що майже кожен другий росіянин вважає, що в 2019 році жити в Росії стало ще гірше. Громадяни РФ розчарувалися п утінської владою, через яку рівень життя в країні щорічно знижується і вже майже 20 млн людей живуть за межею бідності. Про це свідчать дані соцопитування Левада-центру, який був проведений минулого тижня в 137 населених пунктах РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?