У Раді повідомили важливу новину для абітурієнтів та студентів
Категорія
Україна
Дата публікації

У Раді повідомили важливу новину для абітурієнтів та студентів

У Раді повідомили важливу новину для абітурієнтів та студентів

Народна обраниця України від фракції "Слуга народу", представниця парламентського Комітету з питань освіти, науки та інновацій Юлія Гришина заявила, що в Україні розпочали реформу юридичної освіти, що призведе до скорочення кількості правових факультетів. За її словами, буде підвищено прохідний бал для вступу на юридичні спеціальності, передає ONLINE.UA з посиланням на "ObozTV".

"Зараз – вибачте, але це реалії нашого життя – у нас майже кожен таксист, офіціантки в ресторанах, куди не прийдемо – всі юристи", – пояснила Гришина.

Вона наголосила, щоб зупинити цей потік, в законі визначили "право" як регульовану спеціальність.

"Ми взагалі вводимо поняття регульованих спеціальностей – тих, у яких велика суспільна значимість для країни. І держава, звісно, має контролювати навчання юристів. Бо хто такі юристи? Це потім судді, нотаріуси, прокурори. Ті люди, які формують правову політику", – наголосила депутатка.

За її словами, мінімальний бал для вступу на правові спеціальності буде підвищено до 130. Крім того, студенти складатимуть спеціальний іспит після закінчення навчання.

"Ми вводимо єдиний державний кваліфікаційний іспит, який складатимуть усі студенти після закінчення навчання на юридичному факультеті. Він буде не на рівні вищого навчального закладу, а у формі ЗНО. І після 4 років навчання, і після магістратури. Тобто ви провчилися, а потім маєте здати у формі ЗНО єдиний державний кваліфікаційний іспит і підтвердити свій рівень. А виш у такий спосіб підтверджує якість наданих освітніх послуг. Підвищення балів під час вступу, звісно, скоротить кількість абітурієнтів. В результаті буде певним чином скорочена кількість правових факультетів", – пояснила депутатка.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Ганна Новосад заявила, що  проєкт державного бюджету-2020 закладено 30% гарантованої надбавки за престижність.  На це в уряді додатково виділили 2,2 мільярда гривень. Варто зазначити,що надбавку отримуватимуть вчителі в усіх регіонах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?