У Раді пообіцяли українцям "другу" пенсію
Категорія
Україна
Дата публікації

У Раді пообіцяли українцям "другу" пенсію

У Раді пообіцяли українцям "другу" пенсію
Джерело:  interfax.com.ua

Очільниця Комітету Верховної Ради з питань соцполітики та захисту прав ветеранів, нардеп від партії "Слуга народу" Галина Третьякова заявила, що в Україні планують запустити програму "Друга пенсія". Тоді люди зможуть самостійно робити накопичення до основної пенсії, передає ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Намагаємося знайти джерело і ресурс, щоб запустити у власність кожної людини її особисті накопичення. Це система, при якій фактично існуватиме обов'язкове накопичення до пенсії. Людина відкладатиме стільки, скільки захоче, може бути і 0%. А роботодавець за свій рахунок докладатиме по формулі "скільки відкладає людина плюс 1% від зарплати", - заявила депутатка.

Вона наголосила, що це не класичний другий рівень пенсійного забезпечення.

"Ми знаходимося у досить унікальній ситуації: пропорція 1 працівник на 1 пенсіонера. Крім того, наш народ дуже волелюбний і змусити його відраховувати 2% на пенсію дуже важко або неможливо", - говорить Третьякова.

Вона додала, що індексацію пенсій проведуть у березні 2020-го. Після цього експерементально запустять "другу" пенсію.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше спікер Дмитро Разумков  пояснив, що наразі влада не має навіть технічної можливості  виплачувати пенсії українським пенсіонерам в ОРДЛО.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?